Partikül Temizletirken Nelere Dikkat Etmelisiniz ?

Partikül filtresi soru cevap çözüm için resim e tıklayın.

Dizel motorlar belli bir miktarda zehirli gaz ve kurum üretir. Bu durumun çevreye ve insan sağlığına olan olumsuz etkilerini minimize etmek için motorların egzost çıkışına Partikül Filtresi (DPF) yerleştirilmiştir. Bu filtre motorun ürettiği zararlı gaz ve partikülleri tutup çevreye atılmasını engeller ve araç beyni (ECU) kontrolüyle de belli aralıklarla egzost ısısı yükseltilerek filtre içindeki birikmiş kurumlar yakılır ve defedilir.

Fakat devirsiz kullanım, hava yollarındaki basınç kaybı (Turbo hortumu yırtılması, turbonun sağlıklı basınç üretmemesi vb..), enjektör işemesi ve kalitesiz yakıt vs.. gibi motorun kurum üretimini arttıran etkenler partikül filtresinin çabucak dolmasına sebep olur. Maalesef belli bir kurum seviyesinden sonra araç rejenerasyon işlemi başarılı olmaz, arıza lambasının yanmasıyla da aracınız güçten düşer, belkide bloke olarak hiç çalışmaz.

Böyle durumlarda aracın partikül filtresinin araçtan sökülüp temizlenmesi en uygun yol olacaktır. Biz özel makinası, yapısına zarar vermeyen ve kusursuz temizlik sağlayan kimyasal ilacı ile partikül filtrenizi temizleyip, sıfır kondisyonuna getiriyoruz.